Skogsmiljö

Fokus på miljön

First Hotel Kungsbron är beläget i Kungsbrohuset, en av de mest miljövänliga byggnaderna i Stockholm.

Unik isolering

Kungsbrohuset har unika lösningar för att isoleringen av huset ska vara så energieffektiv som möjligt. Man har anpassat allt under projekteringen för att uppnå detta mål, materialval, dimensionering av byggnaden, konstruktioner och detaljer har alla valts utifrån att energiförbrukningen ska kunna hållas på en så låg och effektiv nivå som möjligt. Fastigheten har en fasad helt av glas, vilket alltid är en energitjuv, men tack vare den unika konstruktionen av fasaden bidrar denna istället till att spara energi.

Den yttre fasaden är 100 % täckt av glas, och den inre, som sitter en bit innanför den yttre, är 60 % bestående av glas, vilket minskar värmeutsläppen på ett unikt sätt. Isolerande material bidrar till att temperaturen mellan fasaderna är cirka 5 grader varmare än innetemperaturen. På så sätt kan man minska energiförbrukningen som krävs för att värma upp fastigheten. En svensk uppfinning som via fiberoptik samlar upp solljus från taket och leder in den i de inre delarna av huset bidrar också till att öka energieffektiviteten och göra miljön trivsammare.

Uppvärmning med kroppsvärme

Tack vare vårt läge, strax intill Stockholm Centralstation, har man en unik möjlighet att värma upp huset på energisnål väg. Kroppsvärmen, genererad från de tusentals resenärer som varje dag passerar igenom Stockholm Centralstation, används för att värma upp Kungsbrohuset och på detta vis minskar man energiåtgången för uppvärmning med 5-10 %. Ett så kallat ”tätt klimatskal” och ett effektivt ventilationssystem där man återvinner värmen bidrar även det till den låga energiförbrukningen.

Andra detaljer som bidrar till uppvärmningen är exempelvis de energieffektiva fönster som stänger ute värme på sommaren och minimerar energiförbrukningen för nedkylning samtidigt som dagsljuset som släpps in maximeras. För avkylningen används vatten från närbelägna Klara sjö.

Både uppvärmning och nedkylning av huset är prognosstyrt. Genom detaljerade väderprognoser kan man därför bättre planera värmetillförsel och värmelagring och på så vis undvika överhettning.

 

Miljötänk i hotellrummen

Vi på First Hotel Kungsbron arbetar hela tiden med miljöfrågor för att göra vårt hotell så miljövänligt som det bara går. På rummen har vi t.ex inga engångsförpackningar, vi använder LED-lampor i så stor utsträckning det går och samtliga rum är utrustade med energisnåla LED-Tv:s. Utöver det så källsorterar självklart hotellet och vi prioriterar leverantörer som är miljöcertifierade. Nedan kan ni läsa om ytterligare förändringar vi genomfört med syfte att du ska kunna bo så miljömedvetet som möjligt.

  • Samtliga rum har handdukar från Ecoknit. Ecoknits handdukar sparar både på energi och vatten. De torkar 40% snabbare, sparar 15% av vattenkonsumptionen och är utöver detta mer hållbara än andra handdukar. Läs mer och Ecoknits handdukar här. Förutom att vi använder dessa handdukar – så kan du som gäst hos oss välja om du vill ha nya handdukar varje dag eller om du vill återanvända din handduk.
  • Alla rum har utrustats med det snålspolande duschmunstycket Green Eco Shower. Detta är det mest vatten- och energisnåla alternativet på marknaden. Det halverar vattenförbrukningen och energiuppvärmningen av varmvattnet – utan att reducera vattentrycket i munstycket. Vill du veta mer om dessa, klicka här.
  • Istället för att använda engångsartiklar på hotellrummen har vi tvål och schampo från Ecoestic i dispenders. Ecoestic tillhandahåller naturliga och ekologiska produkter som är helt fria från parabener, edta och mineraloljor. Läs mer om Ecoestic här.
  • First Hotel Kungsbron har ett eget tvätteri där vi tvättar allt sänglinne och alla handdukar. Förutom att det reducerar transportkostnader så har vi i tvätteriet investerat i vattenreningssystem som reducerar kemikalierna.

Boka din vistelse i Stockholm hos First Hotel Kungsbron!